The Body Code

Dit is een methode waarbij ik de grote en de kleine vastzittende blokkades kan opheffen. Deze blokkades kun je in je leven hebben opgelopen, maar het kan ook overgeërfd zijn. Ze maken ziek en beïnvloeden je karakter!

Dr Bradley Nelson heeft deze methode ontworpen en het is geweldig hoeveel je te weten komt van je onderbewustzijn en wat daar zit opgeslagen aan blokkades. Deze kan ik ook weghalen. Hierin is meestal 1 sessie niet voldoende omdat ik tussen de 5 en 10 blokkades per keer maar mag weghalen.


bodycode

Vrijwel alle ziektes en aandoeningen zijn een samenkomst van verschillende aspecten die een klacht veroorzaken. Veel stress, te weinig bewegen, voeding die niet bij je past of te weinig nachtrust zijn voorbeelden hiervan. Met mijn voedingstest kan ik precies uittesten waar de schoen wringt, waarna een mooi voedings- en leefpatroon naar voren komt. Wanneer mensen dit doen verdwijnen veel klachten als sneeuw voor de zon.

Soms is dat echter niet voldoende en zit er een grote emotionele onbalans, trauma of een hartmuur achter een klacht, ziekte of een gevoel. Het is dan belangrijk om aan deze blokkades aandacht te besteden. Ook je manier van reageren en hoe bepaalde dingen voelen of bij je binnenkomen heeft vaak te maken met blokkades die vastzitten in het lichaam. Er zijn veel therapieën die je kunt volgen, zowel regulier als in de natuurgeneeskunde, maar veel daarvan zijn vooral bezig met je leren hiermee om te gaan of het weghalen van de bovenste laag en niet de kern, waardoor het wel beter voelt, maar het uiteindelijk niet weg is en vaak weer langzaam terug komt. Bij de body code is het zo als blokkade eenmaal weg is, dan blijft het ook weg.

bladerenHet zwembad-principe: Ik ga dit even verduidelijken aan de hand van mijn zwembad-principe

Wanneer het herfst wordt en de bladeren vallen in je zwembad, dan moet je die weghalen. Wanneer je dat niet doet zinken de bladeren naar de bodem en daar gaan ze rotten. De winter en de lente maakt het water wel weer helder, maar de rommel ligt nog steeds onderin. Wanneer er in de zomer iemand in het water springt, komt alle rommel weer naar boven en is het water vies.

Zo gaat dat ook met emoties.

Je maakt wat mee en als je dit niet verwerkt door te huilen, erover te praten of het rustig een plekje te geven zakt het naar de bodem en daar ligt het dan. Wanneer je niet meer hetzelfde meemaakt heldert het op en weet je niet eens meer dat die gebeurtenis een trauma heeft veroorzaakt. Je systeem is helder. Maar zodra eenzelfde situatie zich voordoet, ontstaat er enorm veel stress in je lijf en dat kan je klachten geven, je vreemd laten reageren of als het continu aanwezig is je zelfs echt ziek maken. Verdwijnt de trigger weer, dan zakt het weer naar de bodem. Daar hoeft het geen problemen te geven maar het kán wel, want zonder dat je het zelf weet en voelt kan er veel broeien in je lijf.

Vaak hoef jij niet eens te weten wat voor emotie of gebeurtenissen er zijn geweest waardoor je klachten of ziekte of bepaalde karaktereigenschappen hebt. Uiteraard komt het ook wel vaak voor dat je heel goed weet wat voor rommel er bij jou op de bodem ligt. Een emotie of een traumatische gebeurtenis kan letterlijk op een plek in je lichaam gaan vastzitten en daar klachten geven, of je naar laten voelen wanneer het getriggerd wordt. Alles is energie en cellen slaan dit op en onthouden het, maar je kunt de cellen ook helpen zich van deze herinnering te ontdoen.

Ook heel veel stress voelen ontstaat vaak uit blokkades die je hebt opgelopen (want waarom heeft de ene persoon wel stress van een bepaalde situatie en de ander niet? Dat komt door een herinnering in de cellen die ze triggert). Het ontstaat door dingen die je hebt meegemaakt, die je zijn aangedaan, die je hebt gezien, maar het kunnen ook overgeërfde blokkades zijn. Die blokkades liggen als het ware vast in je systeem en vaak weet je dat helemaal niet, maar is het wel de reden van veel klachten, gedragsveranderingen, depressieve gevoelens of stress, lichamelijke klachten en andere ellende. We gaan eraan werken om deze weg te halen. Dat doe ik aan de hand van de Body code van Dokter Bradley Nelson.


Voorbeeld van een grote en kleine onbalans
1) Kleine onbalans: je hebt een lieve moeder, maar je mocht geen rommel van haar maken toen je kind was. Alles moest je netjes houden en meteen opruimen, dan kreeg je een compliment of wat lekkers. Wanneer je troep maakte of met zanderige schoenen door het huis liep werd ze boos en soms wel heel boos op je. Dat kan veel stress geven als kind en ook een trauma. Zo’n stuk van de opvoeding bepaalt zelfs een deel van je karakter dat je ontwikkelt. Dus op de bodem van het denkbeeldige zwembad van het kind liggen de bladeren (blokkades). Wanneer je volwassen wordt en je woont op jezelf kan het twee kanten op gaan: of je bent ook pietepeuterig netjes (wat ook stress geeft), of je maakt er een heerlijke rommel van en je voelt er goed bij en dus is het denkbeeldige zwembad helder en de bladeren liggen onder in het water. Maar dan gaat de telefoon je moeder staat voor je deur. Op dat moment is dat als een zwemmer die in een zwembad springt. De stress schiet door je heen, je voelt je oude trauma meteen weer sterk, je hebt stress, je karakter verandert en je voelt hoofdpijn opkomen. Het trauma is aangeraakt en het water in het zwembad is weer troebel. Natuurlijk kun je leren hiermee om te gaan en denken: dit is mijn huis, ik bepaal hoe het eruit ziet. Door dit te denken zal de troebelheid in het water wel minder zijn, maar het is er toch en gaat niet weg.

2) Grote blokkade: stel dat je nou ook nog een partner hebt en een baas op je werk die continu van jou verwachten dat alles netjes en goed georganiseerd is. Dan zul je dag in dag uit altijd stress hebben hiervan, omdat dit nou eenmaal op die bodem van je zwembad ligt en het alleen maar goed voor jou is als het ook perfect is. Want als het perfect is - zo heb je geleerd - ben je goed en ben je wat waard. Het water in het denkbeeldige zwembad zal dus nooit meer helder worden, want er zal altijd wel wat zijn; iets kan nooit 100% goed zijn. Dit gaat je uiteindelijk vormen in je karakter, maar ondertussen maakt het je ook ziek, ongelukkig en met vlagen depressief. Of door de stress heb je continu migraineaanvallen, is je hormoonhuishouding uit balans wat weer erge PMS-symptomen veroorzaakt (PMS: wanneer je voor je menstruatie heel veel klachten hebt). Door die PMS verlies je veel bloed, hierdoor krijg je een ijzertekort en dat maakt je weer moe. Je darmen raken door die continue stress verzwakt, je krijgt darmklachten waardoor je voeding slechter verteert en minder opneemt aan voedingsstoffen. Hierdoor raakt je immuunsysteem weer uit balans, waardoor je veel ontstekingen krijgt. Je voelt je steeds slechter en depressiever en wanneer je bij de arts komt kan hij alleen maar de Pil of antidepressiva voorschrijven. Dan lijkt het beter te gaan, want dit antidepressivum legt een soort plank op de bladeren in dat denkbeeldige zwembad, waardoor het water daarboven wel wat helderder wordt. Maar door die plank voel je ook steeds minder. Je voelt je matter en van positieve dingen kun je minder genieten. Ook krijg je bijwerkingen van de medicatie: de Pil maakt je dikker en je libido vermindert, en van het andere middel krijg je wat maagklachten. Zo zak je steeds dieper weg.

Wat als we nou met voeding en supplementen het lichaam weer gaan repareren en met The Emotion- Body Code de blokkades gaan weghalen die dat kunnen veroorzaken!

Met The Emotion-body Code ga je juist werken aan wat op die bodem ligt en dat haal je weg, waardoor het ook echt weg is. Dus als moeder aanbelt boeit het je ook serieus niets wat ze van je rommel vindt, want de blokkade is gewoon weg. Je weet het nog wel en het kan zijn dat je karakter en je oude gewoonte je toch snel laten opruimen, maar al gauw stop je daarmee, omdat het je gewoon niet meer raakt als ze het een troep vindt. Natuurlijk moet je op je werk geen troep maken, je houdt structuur maar zo ver dat jij er geen stress door ervaart. De klachten die zijn ontstaan door de blokkades verdwijnen ook vanzelf, maar vaak is er wel hulp nodig in de vorm van het inzetten van voeding en supplementen, om het zelfgenezingsmechanisme te boosten en te helpen. Dat gaat niet altijd vanzelf maar heel vaak wel. Ook bij bepaalde gewoontes of een karakter die ontwikkeld zijn door blokkades kan tijd, energie en misschien wel hulp nodig zijn om ook hierin te veranderen.


uiUi afpellen
Dan denk je: mooi, haal maar allemaal weg!! Haha, maar zo gemakkelijk is het ook weer niet. Via kinesiologie (spierspanningstesten waarbij je contact hebt met het onderbewustzijn) kun je weliswaar heel veel testen waardoor je snel op het basisprobleem terecht komt (kern van de ui), zodat je daaraan kan werken. Soms merk je na een sessie meteen dat het releasen van onbalansen enorm veel effect heeft. Er valt letterlijk wat van je af en je voelt je lichter en beter of klachten verdwijnen plotseling. De energie van die onbalans komt vrij. De verwerking hiervan kan variëren van enkele minuten, uren tot soms helaas ook enkele weken. Soms is 1 sessie voldoende maar meerder is vaak wel nodig.

Deze verwerking varieert bij iedereen en per trauma / blokkade. Bij de meesten is na een sessie niet zoveel meteen voelbaar, anderen krijgen opeens inzichten in dingen die spelen, gaan plotseling anders om met situaties of krijgen leerzame dromen. Ook al lijkt het alsof er weinig gebeurt, achter de coulissen gebeurt er enorm veel. Ook kan het zijn dat je een paar dagen erg verdrietig, boos of moe bent. Vecht daar niet tegen, laat het er gewoon zijn, dan gaat het het snelst weg; dat is normaal. Mocht iets blijven hangen, dan kun je zelf met een oefening die ik dan opstuur je systeem helpen releasen. Ook als oudere klachten opeens voelbaar worden of oudere gedachten, dan moet je niet schrikken: dat hoort bij het herstel. Dat zat onder die eerste lagen van de ui en was als het ware verborgen geraakt. Maar het was er nog wel en het kan toch klachten veroorzaken. Dus na een sessie is het altijd afwachten.

Klachten kunnen zeker binnen een paar dagen verdwijnen, maar meestal heeft het meer tijd nodig en nog vaker is de blokkade dusdanig dat niet alles in 1 x weggehaald kan worden.

Zie het als een ui met verschillende lagen. Vaak moet je meerdere lagen weghalen voor je tot de kern kan komen. Maar ook overtuigingen kunnen je enorm in de weg zitten. Dat kan op zich al iets zijn om op te werken. Vaak zitten achter overtuigingen ook weer blokkades. Daar kun je zelf mee aan de slag gaan met de oefeningen van DE methode hieronder. Zeker aan overtuigingen kan je zelf veel doen. Bijvoorbeeld: ik ben alleen goed of lief als ik perfect schoon heb gemaakt. Ben hier bewust van en werk erop.

Het allerlaatste stukje (dus het midden van de ui) is het deel dat het langst in je leven speelt, maar het kan ook overgeërfd zijn. Deze laag kan nog lang doorwerken, ook omdat hierop vaak je karakter gevormd is, of je overtuigingen of de mensen in je omgeving die je hierdoor hebt aangetrokken. Je man is alleen maar aardig tegen je als het huis perfect schoon is, en doe je dat niet dan maakt hij ruzie. Dan zal je met hem moeten praten om ook bij hem bewust te maken dat dit een manier is die je niet meer accepteert en wilt. Vaak duurt het herstel / de verandering van de kern van de ui veel langer dan al die lagen erboven, want die zijn slechts ontstaan door het hoofdprobleem.

Dan kan het je uiteraard wel het gevoel geven dat het niet verandert en dat het niks doet, dat dit allemaal onzin is. Het is normaal dat je dit voelt. Er gebeurt in je systeem veel, maar dat hoef jij niet meteen te merken. Let op: het kunnen ook kleine dingetjes zijn. En het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze helingsmethode niets voor je is. Sommigen willen liever persoonlijke aandacht, praten en herleven. Dat is deze methode niet wat bij je past.

Deze methode werkt zowel op emotionele als lichamelijke klachten!

Hoe ga ik je releasen van je blokkades
Wanneer ik ga werken op emoties of een klacht dat richt ik me altijd op 1 klacht tegelijk. Mocht er uit de test komen dat andere klachten te maken hebben met de hoofdklacht zoals ik verteld heb bij de lagen van de ui, dan neem ik die meteen mee. Ik zal niet meteen op meerdere verschillende klachten tegelijk gaan werken. Ik vraag aan het systeem waar het vandaan komt en dat hele proces krijg je van me in een verslag. Ik release dus de blokkades (rommel in het zwembad, de kern of als dat niet meteen kan de lagen van de ui). Dat klinkt misschien wazig, zeker op afstand, maar als je weet hoe energie werkt zal het wat minder vreemd overkomen. We zijn met zijn allen verbonden met een groot bewustzijnsveld en als ik een sessie doe verbinden onze twee bewustzijnsvelden zich met elkaar. Hierdoor staat mijn systeem in dienst van degenen die ik test. Zo kan ik testen en op afstand blokkades releasen zonder dat we echt contact hoeven te hebben.

Het kan zijn dat ik je wel de opdracht geef om op bepaalde punten deze onderstaande methode toe te passen, maar als je met jezelf bezig bent, voel je zelf ook wanneer het nodig is.

De sessie kost 50 euro per keer en gaat allemaal online, jij bepaalt hoe vaak je dat wilt en op welke onderdelen ik ga werken. Ik kan wel uittesten hoe vaak het nodig is op dit onderwerp en over hoeveel dagen het beste is voor de tweede sessie, maar niks gaat zonder overleg. Ik stuur formulier op die je mag invullen en deze stuur je terug met een foto van je gezicht. Dit is voor mij voldoende. Ik kan me inloggen op je systeem en altijd op afstand werken, testen en releasen. (zo bijzonder he)

Je houd altijd de regie en bepaald zelf of je verder wilt.