Mijn boeken:

Hieronder staan de reeds verschenen en nieuwe boeken door mij geschreven.

Wegwijs in histamine

een gezonde eter voelt zich beterDit boek heb ik geschreven voor mensen met een histamine probleem.

Dit is een E-book waar alle belangrijke informatie instaan die je nodig hebt als je histamine of andere mestcel problemen hebt. Leven met histamine klachten kan heel heftig zijn en regulier is er vaak weinig aan te doen op wat medicatie na. Dus jezelf helpen is vaak de enige mogelijkheid.

Op internet is zoveel informatie te vinden en de lijsten van voeding die je niet mag zijn vaal niet compleet of iedereen zegt wat anders is me opgevallen. Er is erg weinig kennis hierin en dingen worden door elkaar gegooid. Zo heb je histamine rijke en histamine triggerd voedsel en beide kan een andere klacht geven. Bovendien zegt de een dat x de reden is en de ander heeft het over dat y de reden is dus vaak weet je het zelf ook niet meer. Iedereen is anders en wat is de reden waarom jij histamine gevoelig bent geworden?

Dit e-boek zal je hierbij helpen, enorm veel uitleg en hele uitgebreide lijsten waar histamine inzit of die kunnen triggeren/ uitlokken (zijn 2 verschillende dingen namelijk en beide of 1 van beide kan een oorzaak zijn)

Het e-book bevat 66 bladzijde en is super makkelijk begrijpbaar geschreven. Gewoon de basis die jij nodig hebt om je zelf te helpen en te begrijpen waarom jij dit hebt gekregen en hoe je het zelf kan oplossen. (als het niet lukt wat ik kan bieden)

Wegwijs in histamine is 15.-en alleen via mij te verkrijgen. E-book stuur ik op. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

Een gezonde eter voelt zich beter

een gezonde eter voelt zich beterDit boek heb ik samen geschreven met mijn collega Veronique Hundscheid.

Een gezonde eter voelt zich beter dat is een feit. We weten dat onze voeding niet meer is zoals het hoort en welvaartsziektes steeds meer voorkomen. Er zijn veel adviezen tegenwoordig maar de meeste mensen willen GEWOON gezond eten. Wil jij weten wat Gezonde voeding inhoud zonder al teveel toestanden dan is dit boek de beste keuze.

 Wij leggen in ons boek uit wat welvaartziektes zijn en welke relatie ze hebben met voeding. We besteden in het boek extra veel aandacht aan de meest voorkomende welvaartziektes zoals overgewicht, hart en vaatziekte, kanker en diabetes. Maar ook migraine, botontkalking, candida, hormonen, allergieën, schildklier, hypoglycemie en nog veel meer klachten komen uitgebreid aan bod. We leren je hoe het zo gekomen is, hoe de spijsvertering werkt en wat je ertegen kunt doen door middel van gezonde en biologische voeding.

Eindelijk een boek dat je laat zien wat ECHTE gezonde voeding is, compleet met ontgiftingskuur, zuurbalans- en verantwoorde afslanktips. Ook leren we je etiketten lezen en ook waar je op moet letten om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Er staan leuke tests en opdrachten in en je kunt echt actief aan de slag met ons boek. Uiteindelijk zul je echte passie op het aanrecht beleven en al onze tips en adviezen compleet met recepten eenvoudig gaan toepassen.

De gezonde eter is afgeprijsd van €22,95 nu voor €10 en via mij te verkrijgen. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

Koken met Irene (Koken met allergieën)

een gezonde eter voelt zich beterNa het succes van het boek Een gezonde eter voelt zich beter is er een vervolg uitgekomen namelijk De gezonde eter in de eerlijke keuken: koken met Irene. Een boek vol recepten die aansluiten bij de huidige trends van slow-food en eerlijk eten.

Irene demonstreert door middel van veel heldere foto’s dat koken met eerlijk voedsel simpel en eenvoudig is. Boordevol tips om makkelijk, gezond, maar bovenal lekker te kunnen eten zonder schuldgevoelens.

Met meer dan 150 recepten voor:
• Sojavrij
• Melk- en lactose vrij
• Pindavrij
• Notenvrij
• Schelp en schaaldieren vrij
• Visvrij
• Gluten en tarwe vrij
• Eivrij
                                                         • Vegetarisch

Verder veel onderwerpen over eerlijk eten, zoals:
• Waar je op moet letten als je boodschappen doet.
• Uitleg over echt gezonde ingrediënten en producten.
• De meest voorkomende voedselallergieën en waarmee je ingrediënten kunt vervangen.
• Ruim 150 recepten voor gezond gebak, brood bakken, broodbeleg, soepen, kruidenmix, ontbijt, lunch en avondeten.
• Wat genetisch gemanipuleerde voeding is en waar je op moet letten.
• Groenten en fruit, hun heilzame werking en hoelang en waar je ze kunt bewaren.
• Wel of geen vlees eten.
• Hoe je zelf een moestuin aanlegt.
• Kruiden zoeken, drogen en thee maken.
• De helende kracht van kruiden en specerijen. En nog veel meer…

Koken met Irene is afgeprijsd van €16,95 nu voor €10 en via mij te verkrijgen. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

Een gezonde eter: Voor een mooie en vitale huid

Een gezonde eter: Voor een mooie en vitale huid Dit handzame boek laat ik zien hoeveel invloed de dagelijkse voeding kan hebben op de conditie van de huid. Zwaar, zoet en bewerkt voedsel bijvoorbeeld is niet alleen slecht voor je algemene welbevinden, maar laat ook sporen na in je huid en je uitstraling. Het belast de lever en de darmen onnodig en deze organen staan vaak centraal bij huidklachten.

Een goede verzorging staat uiteraard centraal. Maar uiteindelijk zijn de meeste huidklachten een teken dat er van binnen iets veranderd moet worden.
In dit boek komend de meest voorkomende huidproblemen aan bod en hoe je deze kunt behandelen doormiddel van voeding.

Te denken valt aan
• Eczeem
• Rimpels
• Acné
• Psoriasis
• Rosacea
• Allergische huid
• Cellulite
• Pigmentvlekken
• Vitiligo
• enz
Het boek geeft je niet alleen meer inzicht in de huid, organen en voeding, maar staat ook boordevol tips en adviezen voor een mooie vitale huid. Veel adviezen hoe je de darmen weer in conditie krijgt en daarnaast staat er een uitgebreide Beauty-detox programma in waarin je stap voor stap kunt lezen hoe je het lichaam kunt ontgiften en versterken om zo weer een mooie en vitale huid te krijgen.

Ook heb ik verschillende gastschrijvers uitgenodigd zoals Richard de Leth over Oervoeding en Rhené Emmerich over gezichtsdiagnostiek.

Dit zeer uitgebreide boek kost €19,95 en te krijgen bij mij. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl.

Oudhollands bakboek

Een gezonde eter: Voor een mooie en vitale huidGebak, koekjes en andere zoete lekkernijen: daar houden wij Nederlanders allemaal zo van. Maar we weten stiekem ook wel dat het niet zo gezond voor ons is. Maar wist je dat er ook gezonde zoete lekkernijen zijn en dat deze ook nog eens heel eenvoudig zelf te maken zijn?
Daarom heb ik een Oudhollands bakboek geschreven: recepten van toen, in een gezond jasje van nu.
Elk recept in het bakboek is verdeeld in 2 recepten: 1 voor de bewuste eter en 1 voor de gezonde eter.

De bewuste eters zijn mensen die graag gezonder willen eten, maar niet teveel verandering willen. Zij doen graag hun boodschappen in de supermarkt. De ingrediënten in de recepten voor de bewuste eter zijn de beste keuze uit de supermarkt.

Recepten voor de gezonde eter gaan een stapje verder en zijn geschikt voor mensen die ook in reformzaken hun boodschappen doen. Alleen maar echt heel gezond dus.
Op deze manier is voor iedereen mogelijk om bewuster of gezonder zoete lekkernijen te nuttigen. Het leuke is dat ik bij verschillende recepten ook wat historische achtergronden heb geschreven. Het is verrassend om te lezen hoe recepten vroeger zijn ontstaan.
Het boek bevat 100 recepten zoals oudhollandse koekjes, Limburgse vlaaien en-verschillende cakesoorten. Maar ook de feestdagen met hun lekkernijen worden besproken. Maak zelf gezondere pepernoten, speculaas en banketstaaf tijdens de Sinterklaas dagen of heerlijk kerstbrood, paas-mannetjes, oliebollen en authentieke broden. Omdat ik zelf uit Limburg kom en in Sittard woon heb ik natuurlijk ook de carnavalslekkernijen in een gezond jasje gestoken, zoals de nonnevoten en de krombroodjes die van oudsher uit Sittard komen.

Dit heerlijke oudhollandse boek is afgeprijsd van €19,95 nu voor €10 en via mij te verkrijgen. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

Te Koud? te warm? eet wat bij je past!

Koud eet je warmDit gezondheidsboek vol recepten is voor mensen die het vaak koud hebben of juist het altijd erg warm hebben. Op een eenvoudige manier wordt deze theorie uit de Chinese voedingsleer beschreven. Iedereen voelt dat peper het lichaam verwarmt en pepermunt juist verfrist. Door verwarmend te eten stimuleer je de stofwisseling en verdwijnt niet alleen het constante onbehagelijke koude gevoel maar ook veel gerelateerde klachten zoals: overgewicht, vermoeidheid, een slechte spijsvertering en een zwak immuniteitssysteem. Door thermisch warm te eten stimuleer je het verwarmende effect in het lichaam. Maar wanneer je het heel warm hebt is het juist onverstandig om ze te eten en moet je leren meer verfrissend voedsel te nuttigen. De theorie over de factoren die koude veroorzaken of juist warmte worden aangevuld met verwarmende en verfrissende recepten. Compleet met thermische voedingslijsten en uitleg hoe je gezond kunt gaan eten als je het erg koud of juist warm hebt.

Het koud/warm boek is €14,95 en via mij te verkrijgen. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

 

 

 

Natuurlijk samen koken

natuurlijk samen kokenDit geweldige kookboek is voor jou door ons team van 18 inspirerende mensen. We hebben allemaal wat met gezonde natuurvoeding. Irene Lelieveld was initiatiefnemer van dit geweldige project. Ze is al vanaf 2009 auteur van verschillende boeken. Irene was erg onder de indruk van de kookstijle en foto's die wij regelmatig plaatste in haar facebookgroep. Ze besloot contact met ons op te nemen met het idee om samen dit prachtige kookboek te maken. We zijn er een jaar mee bezig geweest en het resultaat is verbluffend. we hebben allemaal ons eigen hoofdstuk met onze eigen recepten, en er is een gezamenlijk hoofdstuk (ontbijt). Onze recepten zijn allemaal tarwevrij. koemelkvrij, geraffineerde suikervrij, E-nummervrij maar bovenal HEEL ERG LEKKER!

 

 

 

 

Dit boek is afgeprijsd van €24,95 nu voor €19,95 en via mij te verkrijgen. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

Wegwijs in de overgang

Wegwijs in de overgang

Wie wil zich tijdens en na de overgang nou niet gezond, fit en slank voelen?

We merken dat we ouder worden en in een nieuwe fase van ons leven zijn gekomen. Ongeveer 80% van de vrouwen krijgt overgangsklachten en wordt dikker. Een proces dat je wel degelijk zelf kunt beïnvloeden zonder medicijnen. Informatie, leefwijze en voeding zijn hierin het geheim. Door te ontdekken hoe alles in elkaar zit en hiernaar te handelen zul je ontzettend veel resultaten boeken. Opvliegers, dikker worden en andere narigheden kun je de baas. We hoeven niet te accepteren dat we ons slecht voelen en dik worden. Integendeel, tijdens en na de overgang kunnen we even goed van het leven genieten.
We zijn sterke, slimme vrouwen geworden met een prachtige schoonheid die weerspiegelt wie we zijn. Juist nu is het moment aangebroken om eens heel kritisch naar onze voeding te kijken. De kans op kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, reumatische aandoeningen enzovoort, is na de overgang extra verhoogd omdat de bescherming van onze hormonen is verminderd.

Lees dit boek dus echt goed, volg de adviezen op en je zult versteld staan hoe goed jij je kunt voelen. Ook interessant bij PMS voor en tijdens de overgang. Ook tips hoe je het progesteron kan verhogen en hoe je het beste met je oestrogeen spiegel om kunt gaan.

Het is een zeer prettig leesbaar boek, met veel informatie en mooie foto’s en schilderijen. een genot om te hebben en te lezen, bovendien enorm leerzaam.

Dit boek kost €24,95 en te krijgen bij mij. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl.

Wegwijs in sportvoeding

Wegwijs in sportvoeding

Of je nou veel sport of je wilt meer bewegen, voeding is enorm belangrijk. In dit boek vindt je voor iedereen enorm veel informatie over voeding en sportvoeding. Als voedingstherapeut en sportbeoefenaar heeft Irene Lelieveld gezonde en natuurlijke voeding tot uitgangspunt gekozen bij haar adviezen over welke voeding het beste past bij kracht-, duur- en recreatiesport.

In dit boek uitgebreide informatie over ondermeer:
- Voeding en sportprestaties
- Voeding en sport bij onder- en overgewicht
- Hormonen in balans houden
- De juiste suikerspiegel en zuurbalans
- Koolhydraten, vetten en eiwitten
- Ongezonde synthetische sportvoeding
- Sporters die vegetarisch eten en/of voedselallergie hebben
- Weekmenu'sWegwijs in sportvoeding is afgeprijsd van €19,95 nu voor €10 en via mij te verkrijgen. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

Gezonde wereldgerechten

Gezonde wereld gerechten

Overal in de wereld zijn verschillende producten te krijgen en zijn er andere recepten verzonnen. Als we op vakantie zijn, kunnen we proeven van deze gerechten en vaak proberen we ze thuis na te maken. Toch worden er tegenwoordig vaak niet de aller-gezondste producten gebruikt. Denk maar eens aan witte rijst, wit brood maar ook geraffineerde suikers, deze worden volop in vrijwel elk land in een maaltijd gebruikt. Dit is niet gezond voor ons lichaam, sonde ook want we eten om er energie van te krijgen en gezond van te worden. Dus dan is het erg prettig als recepten naast dat het erg lekker is ook meteen gezond bereid is.

Daarom heeft Irene Lelieveld (die inmiddels al meer dan 10 boeken op haar naam heeft staan) op facebook een groep met voedingsdeskundige bij elkaar verzameld uit verschillende culturen of die iets met een bepaald land hebben. Deze 13 foodies samen hebben een geweldig wereldgerechten boek op de markt gebracht uit 15 landen met meer dan 150 recepten.

Het zijn typische recepten uit verschillende landen die vrijwel allemaal in een gezond jasje gestoken zijn, zonder geraffineerde suiker, en witte bloem, E-nummers, koemelk of andere ongezonde stoffen.

 
Wat het boek zo leuk maakt is dat bij veel recepten een weetje staat over het gerecht. Zoals bij een typisch Nederlands gerecht “De hete bliksem” wat van aardappel en appels is gemaakt een gerecht was vroeger die vooral in weeshuizen gegeten werd. Het is een vergeten recept maar super lekker, gemakkelijk te maken, goedkoop, gezond en ook nog eens echt Nederlands. Zo hebben we van alle onderstaande landen de typische gerechten gekozen van het land met bij vele een stukje geschiedenis erbij.
JAPEN
ITALIË
MEXICO
AMERICA
GRIEKENLAND
INDIA
NEDERLAND
SCANDINAVIË
ENGELAND
ISRAËL
SPANJE
PERZIË
AUSTRALIË
AFRIKA (verschillende landen)
TURKEY

Gezonde wereldgerechten is afgeprijsd van €24,95 nu voor €10 en via mij te verkrijgen. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

E-book De natuurlijke detox

een gezonde eter voelt zich beter

Deze resetkuur van 12 weken is geschikt voor mensen met gezondheidsklachten, bijnieroverbelasting of overgewicht. Ik krijg steeds meer te maken met mensen die moeilijk of niet meer afvallen en mensen met allerlei kwalen maar ook als je erg gestrest bent. Daar heb ik een programma voor geschreven van 12 weken waarbij je het lichaam reset om zo fris en gezond opnieuw te beginnen zonder diëten. Dit E-Book is ook geschikt als je gewoon helemaal opnieuw wilt beginnen omdat je veel moe bent of last hebt van verschillende klachten is deze reset kuur een geweldige oplossing. Het lichaam recette doe je door middel van voeding, beweging en ontspanning. Het is gemakkelijk leesbaar en gemakkelijk toe te passen. Je mag gewoon eten maar dan de dingen die ontgiftend werken. Je kan er gewoon bij werken en je leven op voortzetten.

 

De kuur van 12 weken heeft verschillende gezondheidsvoordelen
1) Ontgift je lichaam;
2) Hersteld je zuurbalans;
3) Stofwisseling wordt geactiveerd;
4) Je lever krijgt een ontgifting boost;
5) Lichaam krijgt meer voedingsstoffen binnen;
6) Je darmflora wordt hersteld;
7) Je verzadigingsgevoel komt weer terug;
8) Je maag komt tot rust en verkleind;
9) Je verliest gewicht;
10) Klachten verminderen of verdwijnen;
11) Je bijnieren komen tot rust;
12) Hormonen komen in balans;
13) Je bouwt conditie en spieren op:
14) Je eet gewoontes veranderen positief;
15) Je wordt weer bewuster van je lichaam;

Reken af met Overgewicht
Wanneer je overgewicht hebt gaan mensen allerlei diëten volgen die meestal wel op dat moment resultaat geven, maar op lange termijn alleen maar averechts werken en je uiteindelijk dikker bent dan ooit. Als je dan opnieuw een dieet volgt val je moeilijk of niet meer af. Mijn E-Book legt je uit dat door eiwit diëten met veel dierlijke eiwitten kan de lever uit balans raken en verzuurd het lichaam, gaat je bloeddruk omhoog of krijg je haaruitval. Zo zijn er nog veel meer nadelige effecten. Wanneer je teveel salades en zuidvruchten met yoghurt en muesli eet kan dit de milt uitputten waardoor je het koud krijgt en erg moe kan worden. Je valt bij al dit soort diëten eerst af maar uiteindelijk als je stopt kom je weer enorm aan. Zo zijn er nog vele andere redenen waarom je beter geen dieet kan volgen of gewoon vanaf nu te kiezen te stoppen met diëten je lichaam te recette en daarna over te stappen op gezonde voeding.

Dit E-book is in PDF(deze is leesbaar ook voor e-readers maar is geen extra bestand voor)
Het E-book is afgeprijsd van €19,95 nu voor €10 en via mij te verkrijgen. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

De Oplossing voor darmklachten

De oplossing voor darmklachten

‘De oplossing voor darmklachten’ is een boek dat je stap-voor-stap helpt af te komen van je maag- en /of darmklachten.

Al sinds 2003 heb ik een praktijk waar ik mensen met allerlei klachten ontvangt. De meeste mensen die zij in haar praktijk ziet, hebben darmklachten. Hierin heb ik me gespecialiseerd en kan ik testen waar de klachten vandaan komen. Door de jaren heen heb ik zoveel kennis vergaard dat ik deze kennis heb verwerkt in een boek met meer dan 200 bladzijdes informatie. Ik heb mijn vriendin, die arts/darmchirurg is, gevraagd om mee te werken aan dit boek, waardoor je zowel van de natuurgeneeskundige als van de reguliere kant kunt lezen wat je het beste kunt doen. De vraag : wanneer ga je naar de dokter en wanneer moet je zelf aan de slag en hoe doe je dat, wordt in dit boek beantwoord. In het boek zit een stappenplan en je wordt bij de hand genomen op weg naar de oplossing van jouw klachten aan je maag of darmen. Het boek staat vol met tips, adviezen en uitleg waarom en waardoor je maag- of darmklachten hebt. Het hele verteringsmechanisme komt aan bod, ‘van mond- tot- kont’ en is niet te vergelijken met eerder op de markt gekomen boeken. Je doorloopt een stappenplan wat je gaat toepassen om te ontdekken de oorzaak is van jouw maag- en darmklachten. Alles komt aan bod.Inhoud. Wat je kunt verwachten van het boek?
• Voeding: wat eet je? uitleg over je mond, gebit, speeksel en kauwen
• Een darmchirurg neemt je mee in haar wereld en vertelt over darmziektes die bij de arts thuishoren, de behandeling en wat je zelf kunt doen of waar je op moet letten
• De maag: wat doet de maag en hoe is je maagzuur eraan toe. Heb je oprispingen of reflux, heb je teveel of te weinig maagzuur en hoe pas je een helend maagdieet toe.
• Hoe werken enzymen en de alvleesklier en welke klachten krijg je als je onvoldoende enzymen aanmaakt (opgeblazen buik, borrelen, winderigheid, buikpijn, vol gevoel, vreemde ontlasting)
• Wat vertelt je ontlasting, kijk eens in de pot
• Hoe werkt de darmflora, de opname, wat verzwakt de darmflora en hoe maak je de flora weer gezond
• Wat is een prikkelbare darm en hoe los je dit op
• Hoe ontstaat een opgeblazen buik en hoe los je dat op
• Waarom ben je zo winderig en wat vertelt een wind je
• Hoe eet je en waar kun je niet tegen, waar houden maag en darmen van en waar houden ze vooral niet van
• Wat is het verschil tussen een ammoniak- doorlaatbare darm en een lekkende darm en hoe genees je deze
• Heb je allergieën en hoe ontdek je die
• Wat is het FODMAP-dieet
• Wat doet stress met je darmen en maag, hoe werkt het allemaal en hoe verminder je stress
• Vrijwel alle darmklachten komen aan bod, staan ze er niet bij dan nog zal door het stappenplan te volgen elke darmklacht verbeteren

Dit boek is afgeprijsd van €19,95 nu voor €10 en via mij te verkrijgen. Ophalen of verzenden. Mail naar irene.lelieveld@home.nl

Burty

BurtyDit was even een uitstapje van mij om met een goede vriend verhaaltjes voor peuters en kleuters en ouder te schrijven vol met geweldige spelletjes. De verhalen die ik heb geschreven zijn inspiratie uit de tijd dat mijn kinderen klein waren en de geweldige tekeningen maken het een heerlijk kijkboek voor kinderen. Het zijn voorlees verhalen en gaat dus niet over voeding.

Het boekje kost van €14,95 voor €5,00 en is en alleen bij mij verkrijgbaar