Over mij

IreneIk ben Irene Lelieveld (1970) (auto) kinesiologische voedingstherapeut en auteur van 13 boeken.
 
1) Te koud? Te warm? Eet wat bij je past
2) Een gezonde eter voelt zich beter
3) De Natuurlijke detox(E-boek)
4) Koken met Irene
5) Voor een gezonde en vitale huid
6) Het oudhollands bakboek
7) Darmklachten
8) Natuurlijk samen koken
9) Wegwijs voor de overgang
10) Wegwijs in sportvoeding
11) Gezonde wereld gerechten
12) Wegwijs in Histamine (E-boek)
13) Burty kinderverhalen boek (klein uitstapje naar iets anders)

Verder ben ik jaren columniste op veel sites, veel lezingen en trainingen gegeven. Ook heb ik jaren lang voor fietssport magazine geschreven.
2019 en 2020 bij Nutrition company gewerkt als therapeuten steunpunt. Maar door drukte in de praktijk ben ik hiermee gestopt.
Ik heb aan veel leuke dingen meegewerkt zo was ik scriptschrijfster van het programma Eten=Weten.
Voor een overzicht van de artikelen die ik geschreven heb voor websites ga je naar mijn blog

Lezingen, presentaties geven en op beurzen staan vind ik zo leuk om te doen en ik kan mensen echt met mijn enthousiasme motiveren. Ik heb ook al heel veel ervaring hierin en ook voor hele grote groepen.

Ik ben in dit vak gestapt omdat mijn dochter (1997) een huilbaby was en zwaar allergische bleek te zijn. Ik kwam erachter dat veel allergieën, laat staan intolerantie niet opgespoord kunnen worden in het normale circuit. Hierdoor kwam ik met haar bij een kinesioloog terecht. Het voedingsadvies wat ik toen kreeg voor haar bleek de oplossing te zijn. Dit vond ik toen zo interessant dat ik zelf hierin ben gaan studeren en me ben gaan specialiseren in allergie en gezondheidstesten.

Voeding en gezondheid is een echte passie van me geworden en ik studeer dan ook al vanaf 1998 onophoudelijk hierin. Alles wat met voeding en het menselijk lichaam te maken heeft boeit me enorm en ik wil er graag alles over weten. Honderden studieboeken heb ik versleten, een studie gedaan in de Chinese geneeskunst en de opleiding tot voedingstherapeut en kinesioloog. Verder heb ik (auto)kinesiologisch leren testen. Bovendien ben ik er achter gekomen dat iedereen uniek is en een voedingspatroon afgestemd op je lichaam het beste werkt. De laatste opleiding was in 2022 de Medische basiskennis op HBO niveau die ook afgerond is.

Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde Stef en al bij hem sinds ik 15 jaar ben. We hebben samen twee kinderen Stephanie (1997) en Jasper (2001). Stephanie is de fotograaf van veel foto’s in veel van mijn boeken en is architect en Jasper heeft een mooie baan in de ICT. We wonen in een heerlijk huis aan de rand van Sittard met een prachtig natuurgebied op loopafstand, ik loop dagelijks 10.000 stappen daar. Verder is de grootste hobby van ons beide Zeilen op onze boot. Mijn praktijk heb ik achter het huis waardoor ik werken, schrijven, en het gezinsleven perfect kan combineren.

Je kunt me volgen op twitter, linkedin of facebook.