Klachten

Veel mensen hebben lichamelijke klachten en weten niet waardoor deze veroorzaakt worden. Maar ook als je geen klachten hebt is het belangrijk dat je precies weet welke voeding goed en slecht voor je is om zo je gezondheid optimaal te houden.

In gesprekJe kunt met vrijwel alle klachten bij mij terecht, want veel klachten, ziektes en overgewicht hebben met voeding te maken. Wanneer voeding de veroorzaker is van de klachten of het overgewicht, zal door een persoonlijk voedingplan deze klachten of het overgewicht vanzelf verdwijnen. In sommige gevallen als voeding een medeveroorzaker is verminderen de klachten door het persoonlijke voedingsplan. In dat geval moet jij je leven eens goed onder de loep houden om te zien of stress, onverwerkte emoties, vervuiling enz. de veroorzaker zijn.

Ik heb de afgelopen jaren (vanaf 2003) al ontzettend veel mensen met klachten bij me gehad, van jicht, ernstige darmklachten, overgewicht, huidklachten, buik en hoofdpijn tot mensen die van hun hoog bloeddruk en cholesterol af willen komen. Ook mensen die in de reguliere gezondheidszorg uitgedokterd waren en van ellende niet meer wisten waar ze het zoeken moesten, zoals bijvoorbeeld bij Candida en allergieën/ intoleranties. De resultaten zijn verbluffend als mensen zich inderdaad aan mijn persoonlijke voedingsplan houden. Vooral de darmklachten en huidklachten zijn regulier vrijwel niet te behandelen en hebben mensen met voeding top resultaten. Maar ook hormonale problemen bij vrouwen kunnen veel ellende geven en is vaak met de voeding op te lossen.

Koken

Voorbeelden van klachten die ik het meest tegen kom in mijn praktijk en met goede resultaten heb behandeld zijn:
 · Alle allergieklachten
 · Darmklachten (alle ook spastische darm)
 · Overgewicht
 · Hormoonklachten
 · Hoofdpijn of migraine
 · Vermoeidheid
 · Burn-out klachten
 · Chronische verkoudheden
 · Keelklachten
 · Vaak koud hebben
 · Gewrichtsklachten (ook jicht)
 · Lichamelijk slecht voelen
 · Gewichtsproblemen
 · Candida
 · Vrijwel alle huidklachten ( voedingsgerelateerd.)
 · Depressie of humeur schommelingen
 · Zwak immuniteitssysteem
 · Pms, menstruatie en overgangsklachten
 · Huilbaby’s en lichamelijke klachten bij baby en kleintjes
 · Welvaartziektes  (alle hart en vaatziekte, diabetes, hoog cholesterol enz.)

Staat je klacht hier niet bij? Dat kan, niet alle klachten kunnen worden vermeld. Mail me even dan kunnen we het bespreken.

Supplementen

Bij de uitgebreide test, test ik of je tekorten hebt aan vitamine, mineralen en omega vetzuren. Hierdoor krijg je een mooi beeld over je eventuele tekorten. Ik probeer met mijn advies zoveel mogelijk de tekorten aan te vullen met voeding, maar soms zijn er toch supplementen nodig. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel supplementen te koop en je ziet door de bomen het bos niet meer, van goedkope synthetische vitamine tot de natuurlijke soorten.

Supplementen moeten zo natuurlijk mogelijk zijn voor het beste resultaat. Dus veel soorten uit supermarkten end kun je beter laten staan omdat ze vaak synthetische zijn. De prijs is lager maar de opname is slechter en bovendien is een lichaam niet gemaakt om synthetische nagemaakt stoffen op te nemen. Beter kun je ze in natuurvoedingswinkels kopen zodat je zeker weet dat ze van natuurlijke afkomst zijn. Ik verkoop zelf geen supplementen maar ik adviseer ze wel. Ik zit natuurlijk al jaren in het vak en heb zo mijn eigen favorieten die kwalitatief goed zijn en een leuk prijsje hebben.

Vitortho
Aov
Vitakruid
Metagenics
NOW
Douglas (supplementen)

Bij www.nutritioncompany.eu hebben ze alleen maar goede merken en via deze groothandel werk ik. Met de code 221292 die je bij het afrekenen invult krijg je 20% korting op alles en altijd.
Dus wil je goede supplementen ga daar kijken en gebruik gerust mijn code.

positieve ervaringen